Hvad du lærer i bind 1: Klaverleg for børn, forældre og bedsteforældre

Hænderne kommer i klaverform, og du vil opleve en hurtig udvikling i dit spil

I bind 1 lærer du først og fremmest at bruge hænderne til at spille med og til at blive ven med tangenterne. Ikonerne hjælper dig over den barriere, der hedder: Sorte noder kan være svære at kende forskel på. Med ikonerne som hjælpere kommer du simpelthen hurtigere ud af starthullerne og er garanteret en succesoplevelse med dit spil. Børn helt ned i 4 års alderen kan starte op, hvilket siger noget om, hvor simpelt og intuitivt Klaverleg er at gå til.

Oles nye autobil - Klaverleg bind 1

Kendte sange som pædagogisk trick

Et andet pædagogisk trick er de kendte sange. Kendte sange giver lyst til at spille: Ej, dén kender jeg, dén vil jeg spille! Klaver er bare sjovest, når du kan genkende og har et forhold til dét, du spiller. De kendte sange hjælper dig til at få en forståelse og øre for musikkens form, retning og mål, ligesom det er meget lettere at rette sig selv, hvis man spiller forkert. (Se indholdsfortegnelsen)

Spil med højre og venstre hånd

I bind 1 spiller du kun melodilinjen, men sangene er inddelt så du skiftevis spiller med højre og venstre hånd. Det er klaverlegs store ønske, at også venstre hånd bliver smidig og trænet med det samme, samtidig med at det er på sådan en super simpel måde, så alle kan følge med.

En elefant kom marcherende - Klaverleg bind 1

Genvej til nodelære

Ikonerne ligger rigtigt placeret på nodelinjerne. Det betyder, at du uden at kunne noder rent faktisk intuitivt lærer om noder og rytmer – fx at toner går op og ned, at spring mellem tangenterne kan være store og små, ligesom ikonerne har forskellig rytme.

Du lærer om musikalitet og følelser i musik

Der følger musikalske lege til sangene. I legene får du en forståelse for at musik er mere end at trykke på den rigtige tangent, men at musik faktisk også er fantasi, historiefortælling og musikalske udtryksmåder som fx dét at spille kraftigt eller svagt, vredt eller grinende.

Tangentstrimmel - Klaverleg bind 1

Tangentstrimlen, som følger med bogen, passer til alle klaverer og keyboards med normal tangentstørrelse

Bind 1 kan bruges derhjemme eller sammen med en musiklærer

Bind 1 kan startes op helt ned til 4 års alderen. Nogle bruger bogen derhjemme i familen, mens andre bruger den hos en klaverlærer, mens andre igen bruger den i skolen eller i SFO. Materialet er fleksibelt, og du behøver ikke følge bogen slavisk, men det er klart at niveau 1 i bogen er lettere at starte op med end sangene på niveau 3.

laeringskurven-med-overskrift

 

Copyright © 2012 - Klaverleg.dk. Designet af: René Sejling